(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn “super somber” gestemd. Dit bleek uit de maandelijkse enquête van Actiam onder 70 experts.

Vorige maand leefde het sentiment op, maar dit bleek slechts van korte duur. “Slechts 10 procent van de ondervraagden denk dat de AEX in de komende maand gaat stijgen en maar liefst 53 procent gaat van een daling uit”, aldus analist Corné van Zeijl, die namens Actiam verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête. “Deze mate van somberheid is heel extreem.” Alleen eind 1999 waren de experts ook zo somber gestemd, vanwege de waarderingen en de angst voor de millennium bug.

Ditmaal zijn het de verwachte renteverhogingen door de centrale banken met een afname van de stimuleringen, de onzekerheid rondom de Amerikaanse president Donald Trump en de aankomende verkiezingen in diverse Europese landen de oorzaken van het pessimisme.

Opvallend noemde Van Zeijl dat, in tegenstelling tot de Nederlandse experts, de Amerikaanse experts momenteel juist heel erg positief gestemd zijn.

Voor de komende maand wordt door de experts vooral Ahold Delhaize geadviseerd, gevolgd door Aegon, Gemalto en KPN. Wegblijven moeten beleggers volgens de experts bij ArcelorMittal. “En ook een Altice komt weer op de flopperslijst terug”, aldus Van Zeijl.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.