(ABM FN-Dow Jones) De winstmisser van Shell kan niet maskeren dat de Brits-Nederlandse energiereus significante vooruitgang heeft geboekt bij het verbeteren van de kasstroom. Dit bleek uit een reactie van analisten van UBS.

Shell rapporteerde donderdag voorbeurs over het vierde kwartaal een geschoonde CCS-winst van 1,8 miljard dollar, wat onder de consensus was van 2,8 miljard dollar, waarbij het resultaat werd gedrukt door uitgestelde belastingen, een zwakke operationele winst en hogere bedrijfslasten. Daarentegen was de kasstroom met 9,17 miljard dollar aanzienlijk hoger dan de 7,94 miljard dollar waarop werd gerekend.

Daarnaast wezen de analisten op de lager dan verwachte schuldpositie van het bedrijf, vanwege de sterkere kasstroom en lagere investeringen, waardoor de gearing, een maatstaf die aangeeft in hoeverre de activiteiten van Shell zijn gefinancierd met eigen of vreemd vermogen, lager was dan verwacht.

Tot slot wees UBS erop dat Shell herhaalde van plan te zijn in 2017 circa 25 miljard dollar te investeren, wat impliceert dat met een onderliggende kasstroom van 10 miljard dollar Shell de investeringsdoelstelling en dividend tegen een prijs van 52 dollar per vat binnen bereik ligt.

UBS hanteert een koopadvies en koersdoel van 2.137 pence. Het aandeel Shell noteerde op een groen Damrak 1,4 procent hoger op 24,46 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.