(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor ING verhoogd van 14,60 euro naar 15,10 euro, met handhaving van het koopadvies, op basis van hogere verwachte rentebaten. Dit bleek uit een maandag gepubliceerd rapport van de Zwitserse zakenbank.

Analist Anton Kryachok denkt dat de consensusverwachting van een groei van de rentebaten tot slechts 1 procent in 2017, na een groei van 5 procent in 2016, te behoudend is. Hij rekent op een groei van circa 3 procent, dankzij aanhoudende gezonde volumegroei van 3 tot 4 procent en min of meer stabiele marges. 

Zijn winstramingen zijn hierdoor 7 tot 8 procent hoger dan de consensusverwachting en de marktvorser verwacht dat de aandelenkoers hiervan zal profiteren, als ook andere analisten hun ramingen opwaarts gaan bijstellen.

Volgens Kryachok is de markt te negatief over de margevooruitzichten voor de Nederlandse retailbank, op basis van een eigen analyse door UBS op basis van hypotheekrentes en spaarrentes. Dankzij een rentehedge is de winst van ING weinig gevoelig voor marktschommelingen, terwijl UBS ruimte ziet voor ING om de marges op spaarrentes te verbeteren.

De waardering van ING is momenteel niet erg veeleisend, op 10 keer dan verwachte winst in 2018, volgens UBS.

Het aandeel ING noteerde maandag 0,3 procent hoger op 13,85 euro in een licht hogere AEX-index.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.