(ABM FN-Dow Jones) HSBC heeft dinsdag het koersdoel op ING verhoogd van 14,20 naar 15,00 euro en handhaafde het koopadvies.

Volgens analist Robin Down van HSBC was er weinig aan te merken op de resultaten van ING over 2016, waarbij goede vooruitgang werd geboekt bij de groei van het aantal verstrekte leningen, de winstmarges min of meer stabiel waren en de kosten goed werden beheerst.

Down voorziet voor 2017 en 2018 een groei van de winst per aandeel van 7 procent. De analist geeft aan echter meer geïnteresseerd te zijn in de veranderde regulering en het effect op de risico gewogen activa (RWA). Dit kan volgens Down in de praktijk tot een forse stijging leiden in risico gewogen activa en de daarmee samenhangende noodzakelijke risicobuffers. De analist is echter van mening dat de markt de gevolgen voor de bank overschat, omdat de toegepaste gestandaardiseerde methode, die de basis zal zijn voor de  RWA-berekening, veel minder verlieslatend zal blijken, waardoor de risicobuffers waarschijnlijk worden verlaagd.

Het aandeel ING noteerde op een groen Damrak 0,2 procent lager op 13,61 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.