(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft donderdag het koersdoel voor ING Groep verhoogd van 15,00 naar 15,50 euro met een ongewijzigd koopadvies, op grond van de verwachting dat ING buiten de Benelux nog jarenlang marktaandeel zal blijven winnen op de gevestigde orde van ‘oude’ banken.

Andere redenen voor het hogere koersdoel zijn de meevallende kapitaalbuffer ultimo 2016 van 14,2 procent en positievere vooruitzichten voor 2017. Ook was de groei van het leningenboek was met 6,6 procent beter dan verwacht in het vierde kwartaal. 

Het concurrentievoordeel dat banken ten opzichte van elkaar hebben is door de digitalisering aan het afnemen, maar bij ING is dat voordeel duurzamer door de grote voorsprong die de bank heeft in de digitalisering. 

Volgens analist Cor Kluis van ABN AMRO heeft ING met name buiten de Benelux een ‘ideaal’ bedrijfsmodel voor een retailbank, met geautomatiseerde processen, lagere vaste kosten en aantrekkelijkere producten dan sectorgenoten. Kluis verwacht daarom dat ING nog jarenlang nieuwe klanten zal kunnen blijven trekken van concurrenten, zoals de afgelopen jaren gebeurde, met een aanwas van circa 1,3 miljoen klanten per jaar.

Het aandeel ING Groep noteerde donderdag 0,6 procent hoger op 13,44 in een overwegend groen Damrak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.