(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten, waarbij de hogere olieprijs de energiefondsen en daarmee de indexen omhoog trok.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,6 procent naar 2.307,87 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent tot 20.172,33 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent hoger op 5.715,18 punten.

De aandelenmarkten zijn sinds de verkiezingen van Trump in november gestegen, maar de rally hapert sinds begin dit jaar. Gemengde berichten over de prioriteiten en details van Trump’s beleid hebben bijgedragen aan de toegenomen onzekerheid.

“We weten dat de nieuwe regering tot volatiliteit leidt, zowel positief als negatief, maar we denken dat het pro-groei verhaal van de regering zal domineren”, zei chief investment officer Bob Browne van Northern Trust. “We hebben er vrij veel vertrouwen in dat de markt verder zal groeien in de huidige waarderingsniveau’s”, voegde hij toe.

Op wekelijkse basis bewegen de belangrijkste indexen momenteel nauwelijks, met uitzondering van een 0,5 procent stijging van de Nasdaq Composite, waarbij de markt neigt naar zogenaamde veilige havens als goud, terwijl beleggers nauwgezet opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump volgen.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat het aantal werkloosheidsuitkeringen in de afgelopen week onverwacht is afgenomen. De steunaanvragen daalden met 12.000 tot 234.000, terwijl er was gerekend op een niveau van 248.000.

Tevens werd bekend dat de groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten in december zijn gestegen op maandbasis met 1,0 procent. Op jaarbasis was in december sprake van een stijging met 6,8 procent.

De maart-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,66 dollar, ofwel 1,3 procent, tot 53,00 dollar.

De euro/dollar noteerde rond het slot van de handel in de Verenigde Staten op 1,0665. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op  1,0682 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0689 op de borden.

Op macro-economisch vlak verschijnen vrijdag voorbeurs data over de import- en exportprijzen in de Verenigde Staten in januari, gevolgd door het consumentenvertrouwen in februari en het Amerikaans overheidsbudget in januari.

Bedrijfsnieuws

Twitter verloor circa 12,1 procent nadat de microblogdienst flink teleurstelde met zijn resultaten. Het verlies bleek te zijn opgelopen van 90 miljoen dollar een jaar eerder naar 167 miljoen dollar. De omzet steeg met 1,0 procent van 710 miljoen naar 717 miljoen dollar. Geraadpleegde analisten voorzagen een omzet van 740 miljoen dollar.

Coca-Cola realiseerde in het vierde kwartaal van 2016 een lagere winst op een gedaalde omzet. “Sterke prijs/mix afstemming en aanhoudende focus op omzet en prestaties in volgroeide markten hielpen om macro-economische druk in opkomende markten te compenseren”, zei bestuursvoorzitter Muhtar Kent in een toelichting op de cijfers. Het aandeel verloor ongeveer 1,8 procent.

Yum! Brands boekte in het vierde kwartaal van 2016 bij een licht gestegen omzet duidelijk meer resultaat, wat zich vanwege hogere rentekosten echter vertaalde in een lagere nettowinst. Het aandeel steeg circa 1,1 procent.

Viacom steeg ongeveer 4,6 procent, nadat het mediabedrijf een beter dan verwachte winst en omzet rapporteerde over het afgelopen kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.