(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelde analist Robert Jan Vos van ABN AMRO woensdag in reactie op de resultaten van de brouwer.

Heineken rapporteerde volgens Vos op autonome basis zowel een beter dan voorzien omzetgroei als stijging van de operationele winst. De brouwer bleef in de regio Azië sterk groeien, terwijl ook de operationele winst in de Amerika’s, Azië en Europa sterk doorkwam. Daarentegen waren Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa volgens de analist tegenvallend.

De autonome winst en winst per aandeel was met een stijging van 8,5 procent beter dan voorzien, hoewel de gerapporteerde winst van 3,68 euro per aandeel “licht” onder verwachting was. Ook het dividendvoorstel van 1,34 euro per aandeel was minder dan waarop Vos rekende.

De verwachtingen die Heineken voor 2017 afgaf waren geen verrassing, meende Vos, hoewel de kans bestaat dat de marges onder druk komen door overnames in het Verenigd Koninkrijk en Brazilië.

“Al met al een keurige update met ruimte voor de aandelen om hoger te koersen”, zo vatte Vos samen. De analist heeft een Houden advies op Heineken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.