(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft in reactie op de teleurstellende kwartaalcijfers het advies voor AkzoNobel verlaagd van Kopen aan Accumuleren en het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 78,00 naar 75,00 euro.

Analist Wim Hoste merkte op dat het 12 procent lager dan verwachte operationele resultaat (EBIT) in het vierde kwartaal van 235 miljoen euro mede het gevolg was van hogere reorganisatielasten ter waarde van 62 miljoen euro, maar dat dit resultaat zonder die lasten ook lager dan verwacht uitpakte.

Hoewel AkzoNobel er de afgelopen jaar in slaagde de organisatie goed op poten te krijgen, is de marktvorser vooral teleurgesteld in het ontbreken van groei. De omzet daalde afgelopen kwartaal met 3 procent. “Hoewel we blijven vinden dat de waardering [van AkzoNobel] aantrekkelijk is, besloten we toch het advies en het koersdoel te verlagen”, aldus Hoste.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel woensdag 3,6 procent lager op 62,03 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.