Op date met een belegger

Er zijn tegenwoordig steeds meer singles of alleenstaande ouders. Veel mensen zijn op zoek naar een partner. Ze kijken daarbij meestal naar het karakter en het uiterlijk. Maar de manier waarop iemand met zijn geld omgaat, is minstens even belangrijk. Er zijn dan ook 7 goede redenen waarom je best met een belegger op date gaat.

Een goede relatie gaat dikwijls gepaard met gelijkaardige ideeën over het leven, opvoeding, seks, … maar ook over financiën. Beleggers hebben daar een streepje voor op anderen.

# 1. Een belegger denkt aan de toekomst en op lange termijn

Beleggers weten dat succes niet van de ene op de andere dag komt. Ze investeren vandaag om daar later de vruchten van te plukken. Ze plannen vooruit en kijken naar de toekomst. Ze weten dat de juiste beslissing hen op termijn het nodige geluk en vrijheid kan schenken.

# 2. Ze weten wat ze moeten doen met hun geld

Beleggers weten wat ze met hun geld moeten doen. Ze gaan er verantwoord mee om omdat ze op het einde van de maand zo veel mogelijk geld willen overhouden om te investeren. Ze kennen de stand op hun rekeningen en staan niet vaak voor onaangename verrassingen.

# 3. Ze schenken meer aandacht en letten op details

Beleggers lezen veel en schenken aandacht aan het beursnieuws. Ieder detail kan het verschil maken tussen winst en verlies. Ze willen de partner leren kennen. Ze willen achterhalen wat ze leuk en minder leuk vinden.

# 4. Ze hebben hun emoties onder controle

Emoties zijn een slechte raadgever, in het leven en op de aandelenmarkt. Reageren op emoties zorgt dikwijls voor de verkeerde beslissingen. Beleggers hebben meer discipline en denken beter na vooraleer ze iets zeggen of doen.

# 5. Ze weten dat goede en slechte periodes elkaar afwisselen

Het leven is zoals de aandelenmarkt, goede en slechte periodes wisselen elkaar af. Dat maakt dat een belegger veel betrouwbaarder is. Ze gaan niet lopen bij de minste tegenslag maar maken juist gebruik van die mindere periodes om de relatie sterker te maken.

# 6. Ze beseffen wanneer iets hopeloos is

Loslaten is soms moeilijker dan vasthouden. Sommige relaties bloeden dood terwijl beide personen daar niets aan hebben. Beleggers weten dat veel maar niet alles goed komt en beseffen sneller dan iemand anders wanneer ze hun verliezen moeten pakken. Dit bespaart veel ellende en brengt sneller nieuw geluk.

# 7. Maar ze weten ook wat waard is om voor te vechten

Het leven heeft net als de aandelenmarkt opportuniteiten en uitdagingen. Beleggers geven niet snel op. Ze zoeken naar de beste manier om de relatie te versterken wanneer dat nodig is. Ze investeren in de beste activa: JIJ!

Bron: Investagram