(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van ASR Nederland zijn iets beter dan verwacht, zowel voor de solvabiliteit, het dividend als de resultaten. Dit stelde analist Cor Kluis van ABN AMRO in een reactie op de cijfers van de verzekeraar.

De arbeidsongeschiktheidsverzekeringen bij ASR doen het goed, volgens de analist, terwijl de gecombineerde ratio van kosten en claims duidelijk beter was dan bij rivalen NN Group en Achmea.

Het dividend van 187 miljoen euro is meer dan de 175 miljoen waar de verzekeraar eerder op zei te mikken. Gezien de grote hoeveelheid kapitaal die ASR autonoom genereert ziet Kluis “meer dan genoeg ruimte” om kapitaal naar aandeelhouders terug te laten vloeien.

De Solvency II-ratio steeg naar 189 procent, terwijl sectorgenoten Aegon Nederland en NN Group juist tegenvallende bufferpercentages meldden, benadrukte Kluis. 

Zonder de achtergestelde obligaties en bij een lagere UFR-rekenrente van 2,7 procent zou ASR 4 miljard euro eigen vermogen hebben, net als een kwartaal eerder. Met een marktkapitalisatie van 3,7 miljard koerst de verzekeraar nog altijd onder deze ‘boekwaarde’, waar volgens de analist een premie op zijn plaats zou zijn, gezien de grote en winstgevende schadeverzekeringstak van ASR. 

De verhoging van de verwachte kasstroom van 301 miljoen naar 348 miljoen euro, door aangepaste aannames voor het beleggingsrendement, was conform de verwachtingen van ABN AMRO. 

Kluis handhaafde het koopadvies en laat het aandeel ASR op zijn favorietenlijst staan met een koersdoel van 29,00 euro. 

Het aandeel noteerde woensdag kort na het begin van de handelsdag 4 procent hoger op 25,71 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.