(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft het koersdoel voor ASR Nederland verhoogd van 21,50 euro naar 25,00 euro, na meevallende resultaten in het Leven-segment en een forse verhoging van het dividend. Dit meldde KBC Securities woensdag in een rapport.

Het operationeel resultaat over het tweede halfjaar van ASR van 307 miljoen euro was 6 procent hoger dan verwacht, vooral dankzij het levenbedrijf, dat profiteerde van kostenverlagingen en een positief beleggingsrendement op swaptions.

Het schadebedrijf presteerde conform de analistenverwachtingen. 

De Solvency II-buffer voldeed ook aan de verwachting maar werd gesteund door een vrijval van de voorzichtige aannames die ASR eerder deed voor de verliescompensatie met uitgestelde belastingbaten (LAC DT). Zonder die eenmalige post zou de ratio iets onder de verwachting zijn uitgevallen, stelde De Wit.

De hoeveelheid autonoom gegenereerd kapitaal was ook iets lager dan verwacht, op 142 miljoen euro in de tweede helft van 2016, waar werd gerekend op 149 miljoen. Door de aannames aan te passen naar marktwaarde komt het cijfer hoger uit, op 348 miljoen euro voor het hele jaar, waar De Wit op een nog iets hoger bedrag rekende. Maar, zo nuanceerde de analist, in de 348 miljoen euro zitten de meevallers uit recente overnames nog niet volledig verwerkt.

Het dividend van 1,27 euro per aandeel ASR was beter dan verwacht, aldus KBC Securities, wijzend op de consensus van 1,17 euro.

Het aandeel ASR Nederland noteerde woensdag 2,8 procent hoger op 25,36 euro. De AEX steeg 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.