(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het koersdoel voor DSM verhoogd van 57,00 naar 60,00 euro bij handhaving van het Gelijkgewogen advies. 

De analisten hebben de belangen van het chemieconcern uit Heerlen in zijn niet-kernactiviteiten, waaronder met name Patheon, hoger gewaardeerd en daarmee de taxaties voor de winst per aandeel in DSM voor 2017 licht opwaarts met een procent en voor de periode 2018 tot en met 2020 “bescheiden” neerwaarts bijgesteld met 2 tot 3 procent.

Het Gelijkgewogen advies blijft gehandhaafd vanwege gematigde verwachtingen van de analisten voor de prijsontwikkeling van vitamineproducten. 

De marktvorsers denken dat DSM is staat moet zijn om de de stijging van de grondstofprijzen bij Performance Materials goed op te vangen door zelf de prijzen te verhogen. Daarnaast kan de capaciteit bij Human Nutrition beter worden benut om zo een hoger dan gemiddelde autonome groei te realiseren.

De analisten vinden de prijs van het aandeel DSM redelijk, gezien de guidance voor de resultaten in 2017 met een hoge enkelcijferige groei van het operationeel resultaat (EBITDA). Hiervoor ligt de consensus op een groei van 8 procent.

Op een nipt hoger Damrak noteerde het aandeel DSM  woensdagochtend 0,4 procent hoger op 61,94 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.