ouderdom

De technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben de medische sector niet overgeslagen. Dankzij doorbraken in de medische wereld is onze levensverwachting flink toegenomen. Tegenwoordig is het merendeel van de ziektes met medicijnen op te lossen.

Het onderzoeksteam van J.P. Morgan heeft een uitgebreid onderzoek verricht naar de gemiddelde levensverwachting. En ten opzichte van het jaar 1990 zijn de levensverwachtingen flink opgeschroefd. Daarnaast is de verwachting dat die leeftijd de komende jaren verder zal gaan stijgen. Dit brengt echter ook de nodige risico’s met zich mee.

Mensen moeten bewuster worden van dit probleem

levensverwachting

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van J.P. Morgan, zijn de onderzoeksresultaten in beeld gebracht. Daarbij valt op dat de vrouwen nog steeds beschikken over het ‘sterkere geslacht’. De gemiddelde leeftijdsverwachting van de vrouw ligt immers hoger dan die van de man. Overigens moet daar wel bij verteld worden dat het verschil tussen beiden steeds kleiner begint te worden.

De onderzoekers van J.P. Morgan laten weten dat de mensen steeds bewuster moeten worden van hun financiële situatie. Op het moment dat we immers ouder worden, moeten we er ook voor zorgen dat ons spaarpotje groot genoeg is om ook nog tijdens onze oude dag te genieten van het leven.