We beginnen deze blog met een waarschuwing: ‘Beleggen in dividendaandelen is even sexy als kijken hoe een schilderij opdroogt.’ Maar je kan er gelukkig wel veel geld mee verdienen. Doorheen de geschiedenis zijn er talloze bekende en onbekende beleggers rijk geworden met beleggen in dividendaandelen. Dat maakt beleggen in dividendaandelen zo mooi, iedereen kan het doen en iedereen kan er in slagen om veel geld mee te verdienen.

Wie kent er bijvoorbeeld Anne Scheiber?

Waarschijnlijk niet veel. Toch heeft deze vrouw een belegging van €5.000 omgetoverd naar een kapitaal van €22 miljoen, dankzij dividendaandelen.

Anne Scheiber werkte als gewone ambtenaar bij de belastingen en zag dat rijke mensen steeds rijker werden door middel van hun aandelen. Ze kocht decennia lang dividendaandelen en herinvesteerde het dividend. Ze verkocht nooit aandelen, zelfs niet tijdens de berenmarkt van 1972-1974 of tijdens de crash van 1987.

Toen Anne Scheiber overleed, bracht haar portefeuille van ondertussen €22 miljoen ieder jaar €750.000 dividend op.

LES 1: Dividend herinvesteren zorgt ervoor dat jouw geld steeds meer geld gaat opbrengen.

Dividend herinvesteren

Ten tweede is er Grace Groner.

Zij werkte voor Abbott Laboratories en kocht in 1935 welgeteld 3 aandelen van haar bedrijf. 75 jaar lang kocht ze enkel nieuwe aandelen van het dividend dat ze ontving. Haar investering van $180 was in 2010 meer dan $7 miljoen waard.

LES 2: Kwalitatief sterke bedrijven met een sterk trackrecord en stijgend dividend kunnen een klein bedrag omtoveren tot een groot bedrag.

Abbott

Ten derde is er het verhaal van Ronald Read.

De man had slechts een bescheiden inkomen. Maar door zuinig te leven en het verschil te beleggen, vergaarde hij een fortuin van $8 miljoen. Dit leverde hem iedere maand $20.000 dividend op.

Ook Ronald Read kocht sterke dividendaandelen, herinvesteerde het dividend en had een focus op lange termijn. Hieronder zie je de aandelen die in zijn portefeuille staken. Zoals je kan zien aandelen die iedereen kan kopen.

LES 3: Geduld is zeker voor dividend beleggers een goede deugd.

Dividendaandelen

Zoals je kan zien, kan iedereen van een klein bedrag een groot bedrag maken. Daar komt niet heel veel bij kijken. Het is slechts een kwestie van:

  • De juiste dividendaandelen kopen
  • Dividenden herbeleggen
  • Geduldig de aandelen en het dividend zijn werk laten doen
  • Volhouden in goede en slecht beursdagen

Wat Anne Scheiber, Grace Groner en Ronald Read kunnen, kan jij ook. Slim Beleggen biedt voor jou dan ook 3 mogelijkheden om in hun voetsporen te treden.

-1. Het Groei Dividend Rapport: hier worden dividendaandelen besproken waarvan het dividend ieder jaar stijgt. Regelmatig zijn er dividendverhogingen van 10% tot soms 30% … ieder jaar opnieuw.

-2. Het Hoog Dividend Rapport: hier worden dividendaandelen besproken waarvan het dividendrendement tussen 5% en 15% ligt.

-3. Het COMBI Dividend Rapport: Dit is een samenstelling van het Groei Dividend Rapport + het Hoog Dividend Rapport + het Turbo Dividend Rapport waar men aan de hand van eenvoudige optieconstructies het dividendrendement probeert te verdubbelen.

De meeste beleggers kijken naar miljardairs als Warren Buffett of Carl Icahn en denken dat het voor de gewone man (of vrouw) onmogelijk is om rijk te worden met beleggen. Anne Scheiber, Grace Groner, Ronald Read en vele andere anonieme beleggers bewijzen het tegendeel.