bull-market

Gisteren wisten de wereldwijde aandelenmarkten te profiteren van de uitslag van de eerste verkiezingsronde in Frankrijk. Over een kleine twee weken staan de twee overgebleven kanshebbers, Marine Le Pen en Emmanuel Macron, tegenover elkaar in de eindstrijd. Dan zullen we te weten komen wie uiteindelijk de nieuwe president van Frankrijk gaat worden.

Uit de uitslag van zondagavond bleek dat Macron op dit moment de grootste kanshebber is. Volgens sommige peilingen bedraagt de kans op een overwinning van Macron zelfs meer dan 60%. Beleggers reageerden in ieder geval euforisch op de verkiezingsuitslag, de Franse beurs wist zelfs 4% hoger de dag af te sluiten.

Gaat de april-rally van start?

april-rally1

Volgens Ryan Detrick, analist bij LPL Research, kan dit het begin zijn van de traditionele april-rally. Op de bovenstaande tabel is te zien dat de maand april gemiddeld gezien voor de S&P 500 index de positiefste maand van het jaar is. De gemiddelde stijging bedraagt immers 2%.

april-rally2

Daarnaast is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, te zien dat de rally normaal gesproken pas laat op gang komt. Op dit moment zitten we over de helft van de maand en de kans op een rally neemt daarom toe. Op de Europese markten is deze rally al volop in gang.