financiële crisis

De meeste Westerse economieën draaien op dit moment op volle toeren. In Europa kwam de groeimotor duidelijk wat later op gang dan in Amerika het geval was. Maar, ook in Europa is er sinds lange tijd weer sprake van optimisme onder de economen en analisten. Ook de Europese consumenten durven eindelijk weer wat inkopen te verrichten.

In Amerika is er sprake van een soortgelijke situatie. Ook in Amerika zijn de economen en analisten nog steeds optimistisch gestemd en ook de Amerikaanse consumenten hadden zelden zoveel vertrouwen in hun eigen economie. En hier is ook alle reden voor, want de meeste Amerikaanse macrocijfers zien er nog steeds erg gezond uit. Toch is er ook een reden te vinden om voorzichtig te zijn.

Deze indicator geeft een waarschuwingssignaal af

indicator-stof-nadenken

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat er een grote ‘gap’ is ontstaan tussen de leidende en de samenvallende economische index. De leidende economische index – die bestaat uit 10 componenten – is de afgelopen maanden harder gestegen dan de samenvallende index. Op dit moment is het verschil tussen beiden op de hoogste stand uitgekomen sinds november 2007.

Gezien deze grafiek geeft deze indicator stof tot nadenken. De voorgaande keren dat de verschillen tussen beide indexen immers zo groot waren, kregen we kort daarna te maken met economische neergang. Wat gaat er deze keer gebeuren?

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!