Jeremy Siegel doet waarschijnlijk niet bij iedereen een belletje rinkelen. Maar de man voorspelde in 2015 al dat de Dow Jones de barrière van 20.000 punten zou doorbreken. Dit gebeurde eind vorig jaar na de overwinning van Donald Trump. Hoewel Siegel niet direct een aanleiding ziet voor een nieuwe crash, geeft hij wel advies hoe beleggers zich er tegen moeten beschermen.

Volgens Jeremy Siegel kunnen beleggers zich het beste indekken via Amerikaanse overheidsobligaties op 30 jaar. Wanneer de aandelenmarkt crasht, gaan beleggers op zoek naar zekerheid. Voor die zekerheid betalen ze dan graag een premie. Die premie betekent lagere rentevoeten voor langdurige obligaties. Lagere rentevoeten betekent een hogere waarde voor de obligatie.

Het is dus zo simpel als 1 + 1 = 2.

US Treasury 30Y

Siegel is een van de weinige analisten die al lange tijd positief is voor de Amerikaanse aandelenmarkt. Eind 2015 voorspelde hij al dat de Dow Jones boven 20.000 punten zou stijgen. Momenteel ziet hij nog steeds geen reden om de aandelenmarkt te mijden. Zelfs het conflict tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea ziet hij eerder als een dode muis.

De verzekering tegen een aandelencrash die het meeste opbrengt

Maar het kan nooit kwaad om je te verzekeren tegen een aandelencrash. De beste verzekering is momenteel de 30-jarige overheidsobligatie van de Verenigde Staten. De rente bedraagt op dit moment 3% tegenover 2,3% voor obligaties op 10 jaar en 2% voor aandelen.

Wanneer Wall Street in paniek schiet, zullen ze vluchten naar Amerikaanse overheidsobligaties. Hierdoor zal de rente op deze obligaties dalen waardoor de waarde van de 30-jarige overheidsobligatie stijgt.

Bron: MarketWatch

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!