(ABM FN-Dow Jones) Intertrust is het jaar solide begonnen. Dit maken analisten van Berenberg op uit de resultaten over het eerste kwartaal van het trustkantoor.

Op EBITA niveau waren de cijfers iets lager dan de consensus, maar de nettowinst overtrof daarentegen de verwachtingen licht. Het belangrijkste volgens analisten van Berenberg was echter dat de autonome groei bleef versnellen, van 4,0 procent in het vierde kwartaal van 2016 naar 4,2 procent in de eerste drie maanden van 2017.

De omzet steeg met dik 38 procent tot 121,6 miljoen euro en kwam daarmee boven de verwachting van Berenberg uit, die op 118,9 miljoen euro lag. Van de omzetstijging was 36,6 procent afkomstig uit overnames, 4,2 procent werd autonoom gerealiseerd en negatieve wisselkoerseffecten drukten de inkomsten met 2,4 procent. Berenberg had een autonome omzetgroei van 3,4 procent ingeschat.

De autonome groei in Nederland bleef zwak en viel de analisten tegen. De prestaties in Luxemburg waren evenwel flink beter dan Berenberg had verwacht en ook de Kaaiman Eilanden overtrof de taxaties van de marktvorsers.

Berenberg hanteert voor Intertrust een koopadvies met een koersdoel van 12,00 euro. Het aandeel Inrtrust sloot woensdag 0,1 procent lager op 18,83 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.