(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft donderdag het advies voor het aandeel Wolters Kluwer verlaagd van Kopen naar Houden met handhaving van het koersdoel op 41,00 euro.

Analisten van Deutsche Bank betogen dat het data- en data-analysebedrijf nog steeds geneigd is om grote en dure aankopen te doen. De waardering oogt in hun ogen gerechtvaardigd, maar niet noodzakelijkerwijs aan de goedkope kant.

Met betrekking tot acquisities wezen de analisten op de sterke kasstroom van het bedrijf, dat door beleggers zeer wordt gewaardeerd. De vrees is dat veel van de cash in overnames gaat zitten. Deutsche Bank heeft recent nog aangegeven dat het bedrijf zijn kapitaal beter moet managen. Die discipline is de afgelopen jaren volgens de bank ook al verbeterd via inkoopprogramma’s. Niettemin beoordelen de analisten de uitgaven aan overnames als te hoog. In 2016 ging 64 procent van de vrije kasstroom van in totaal 708 miljoen euro op aan acquisities.

De activiteiten van Wolters Kluwer zullen naar verwachting van Deutsche Bank operationeel langzaam verbeteren, waarbij de autonome omzetgroei in 2017 richting de 3 procent gaat. Voor het eerste kwartaal en ook het eerste halfjaar mikken de analisten op 2 procent.

Voor de tweede jaarhelft verwacht Deutsche Bank een sterke bijdrage van Health met een groei van 5 procent en Tax & Accounting met een groei van 4 procent.

Wolters Kluwer publiceert woensdag 10 mei voorbeurs de trading update over de eerste drie maanden van dit jaar. Het aandeel sloot woensdag op een vrijwel onveranderd Damrak 0,1 procent lager op 39,74 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.