(ABM FN-Dow Jones) Altice heeft in het afgelopen kwartaal zowel de omzet als het aangepast bedrijfsresultaat zien aansterken ten opzichte van 2016. Dit bleek uit een door ABM Financial News verkregen analistenconsensus in aanloop naar de kwartaalcijfers, die donderdag voorbeurs verschijnen. 

Analisten gaan voor het eerste kwartaal van 2017 uit van een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 2.234 miljoen euro, terwijl de omzet naar verwachting zal stijgen met 3,0 procent naar 5.923 miljoen euro. 

In het eerste kwartaal van 2016 realiseerde Altice nog een aangepaste EBITDA van 2.049 miljoen euro met een omzet van 5.750 miljoen euro. 

Het gaat om zogenoemde pro forma cijfers, inclusief de resultaten van de overgenomen Amerikaanse bedrijven Suddenlink en Optimum, en zonder Cabovisao en ONI en de mobiele activiteiten op La Reunion en Mayotte, die zijn verkocht. Optimum en Suddenlink droegen in het afgelopen kwartaal naar verwachting van analisten respectievelijk 30,9 en 19,4 procent meer bij aan het aangepaste bedrijfsresultaat dan een jaar eerder.

Nadat Altice in de afgelopen jaren veel overnames in Europa heeft gedaan, is het vizier inmiddels op Amerika gericht. Volgens analisten van Bryan Garnier, die een koopadvies op Altice hebben, kan een beursgang van de Amerikaanse onderdelen van Altice de onderneming groeimogelijkheden verschaffen. De marktvorsers wijzen op positieve omstandigheden in Amerika voor het kabelbedrijf, inzake netneutraliteit en privacy gegevens. 

Halverwege april diende Altice USA de benodigde documenten in bij de Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission voor een beursgang.

De analisten van Bryan Garnier verwachten dat de omzet van Altice kan blijven groeien, waarbij Optimum en Suddenlink bijdragen aan de omzetstijging. Het “ambitieuze groeibeleid” van de Franse kabelaar zal volgens de marktvorsers de vruchten afwerpen. 

Bovendien verwacht Bryan Garnier dat Altice 400 miljoen euro extra wil besparingen, hetgeen het bedrijfsresultaat (EBITDA) van Optimum en Suddenlink kan doen laten stijgen met 18,6 en 12 procent in 2017. De resultaten uit Altice in de Verenigde Staten zullen daarbij de onzekerheden bij SFR kunnen compenseren, aldus de analisten. 

Analisten van JPMorgan Cazenove merkten op dat Altice zeer actief is geweest op overnamevlak, waarbij de zogenaamde zerobased-budgetbenadering voor een “materiële uitbreiding” van de marges heeft gezorgd. Bij zerobased-budgetting zijn alle managers verplicht om alle begrote uitgaven te verantwoorden, dus niet alleen de veranderingen in de begroting van het voorgaande jaar. 

Synergievoordelen in Portugal zullen het bedrijf bovendien in de kaart spelen, terwijl een verbetering op de Franse markt nog op zich laat wachten, aldus de marktvorsers van JPMorgan Cazenove, die een Neutraal advies op Altice hebben. 

Bij publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal in maart, stelde Altice te mikken op een verdere omzetgroei dit jaar, waarbij de omzet in Frankrijk zal stabiliseren op autonome basis. Het aangepaste bedrijfsresultaat zal volgens de kabelaar een hoog enkelcijferige groei laten zien. Daarbij denkt Altice circa 4 miljard euro te zullen investeren.

Op een iets lager Damrak koerste het aandeel Altice maandag 0,4 procent in het rood op 22,98 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.