De aanhoudende opmars van Bitcoin en andere cryptomunten is hét gespreksonderwerp op de financiële markten de laatste maanden. Het gaat zo hard dat analisten het woord ‘bubbel’ al in de mond durven nemen. Met een marktkapitalisatie van rond de $30 miljard is Bitcoin geen kleine speler meer. Maar is het een bubbel of een opportuniteit?

Bitcoin heeft in het verleden al meermaals rally’s laten zien van 100-en procenten om daarna 60 tot 80 procent terug te vallen. In de jaren ’13 – ’14 kon men gerust spreken van een bubbel bij Bitcoin. Maar deze keer is er meer aan de hand.

In 2013 was de totale marktkapitalisatie van de cryptomunten ongeveer $15 miljard. Bitcoin nam 95% voor zijn rekening. Maar 2014 werd een ‘annus horribilis’ voor Bitcoin. ’s Werelds grootste bitcoinmarkt, Mt. Gox, ging failliet. Mt. Gox was goed voor 70% van alle transactie. Bitcoin had bijna 3 jaar nodig om van deze opdoffer te herstellen.

Maar ondertussen groeide de cryptomarkt in zijn geheel. Bitcoin kreeg concurrentie. Waar in 2013 slechts een 30-tal cryptomunten bestonden, is de markt vandaag gegroeid naar meer dan 800 cryptomunten. Waar in 2013 de 30e munt, Luckycoin een marktkapitalisatie had van $230.000 heeft de 30e munt vandaag, BitShares, een marktkapitalisatie van $35 miljoen.

Schermafbeelding 2017-04-11 om 20.56.56

De cryptomunt met een waarde rond $230.000 is vandaag PostCoin, nummer 259 op de lijst. Bitcoin maakt dan ook geen 95% meer uit van de totale cryptomarkt, maar eerder rond 60%. En dat is een gezonde ontwikkeling. De totale waarde van de cryptomunten bedraagt vandaag iets meer dan $50 miljard. Sommige analisten zien dit stijgen naar $300 miljard tegen 2020.

Slim Beleggen is hét researchkanaal voor wie wil beleggen in BITCOIN en andere cryptomunten

Beleggers zijn werkelijk onder de indruk van onze contraire, maar doortastende aanpak. Het Technologie Rapport, waar Bitcoin en cryptomunten onderdeel van uitmaken, is voor de meeste abonnees voor de komende jaren, zoniet decennia, betaald dankzij onze research en tips!

Wil je mee op deze hogesnelheidstrein, volg Bitcoin en andere cryptomunten in het Technologie Rapport (KLIK HIER voor meer informatie)

Er zijn verschillende redenen waarom Bitcoin, zelfs na deze enorme stijging van de laatste maanden, interessant blijft:

  • De groei van de altcoins
  • De angst om een snelle trein te missen
  • Technisch momentum
  • De groei en het enorme potentieel van de cryptomunten

De vraag naar Bitcoins en altcoins zit sterk in de lift. Bitcoin is een alternatief geworden voor verschillende dingen: aandelen, goud, financiële transacties, kapitaalcontroles, … Hoewel een plotse correctie niet is uitgesloten na deze sterke periode, zijn er momenteel maar weinig signalen die wijzen op de status van een bubbel.

Bron: ValueWalk