Brussel zal binnenkort van start gaan met de uittredingsgesprekken met het Britse parlement. Eerst zal May haar positie willen versterken door middel van de landelijke Britse verkiezingen die binnenkort op het programma staan. Het Internationale Monetaire Fonds is van mening dat de Brexit met name schade gaat aanrichten aan de Britse economie.

imf-europa-groei

Uiteraard is de scheiding tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk voor beide partijen geen goede uitkomst. Beide kampen zijn sterk van elkaar afhankelijk, maar volgens het IMF gaan de Britten deze scheiding het meest voelen. Als gevolg van de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is de kans groot dat de groei van het Europese bruto binnenlands product volgend jaar hoger zal uitkomen dan het Britse bbp.

Vertrouwen in Europese economie is groot

Daarnaast laat het IMF weten dat het vertrouwen in de Europese economie groot is. De uitslagen van de Franse en Nederlandse verkiezingen hebben het optimisme binnen de Unie vergroot en ook het consumentenvertrouwen zit in de lift.

Overigens ondervindt de Britse economie op dit moment nog weinig hinder van de toekomstige Brexit. Op dit moment draait de Britse economie op volle toeren en daarnaast heeft het Koninkrijk te maken met een werkloosheidscijfer van 4,7%. En daar is Brussel erg jaloers op, want de Eurozone kampt nog steeds met een hoog werkloosheidspercentage van 9,5%.