De prijs van Bitcoin breekt bijna iedere dag een record. En dat is niet alleen goed nieuws voor de abonnees van Slim Beleggen, dat is ook goed nieuws voor de Bitcoin mijnen. Net als goud moeten Bitcoins ook gemijnd worden. Maar in plaats van grote boren en vrachtwagens, maakt een Bitcoin-mijn gebruik van computerkracht.

Achter de schermen van alle Bitcoins staat een gigantische infrastructuur aan computerkracht. En iedereen die bijdraagt aan het creëren van computerkracht om het proces van transacties uit te voeren, wordt beloond door middel van Bitcoins. Dit noemt men Bitcoins mijnen.

Met andere woorden: wie het netwerk doet draaien, krijgt Bitcoins. Door de groei van de cryptomunt is er een hele industrie ontstaan. Bitcoins worden bijna niet meer gemijnd via een computer naast een slaapkamer (hoewel het nog bestaat), maar in grote, goed beveiligde opslagplaatsen die tientallen miljoenen waard zijn.

Dit zijn foto’s van Genesis Mining, een cloud mining bedrijf. Ze laten de gebruikers op hun cloud netwerk toe om Bitcoins te mijnen. Dit is hun website voor wie meer informatie wenst: https://www.genesis-mining.com/

Bitcoin mijn

Je kan zoals gezegd nog steeds mijnen vanaf je eigen computer, maar het is niet bepaald winstgevend tenzij je de juiste middelen hebt. Daarom dat veel mijners samenwerken om hun kansen op winstgevendheid te vergroten. Of je kan een netwerk zoals Genesis gebruiken.

Bitcoin mijn 2

Genesis Mining werkt momenteel vanuit IJsland om 3 redenen: goedkoper energie, goede internetconnectie en een koud klimaat. Het klimaat is belangrijk omdat de enorme datacenters enorm veel warmte produceren. Hoe meer je de natuur kan gebruiken om af te koelen, hoe goedkoper het mijnproces.

Bitcoin mijn 3

Een Bitcoin-mijn verbruikt uiteraard ook enorme hoeveelheden elektriciteit. Volgens CEO Marco Streng krijgen Bitcoin-mijnen een VIP behandeling van elektriciteitsproducenten omdat ze meestal een van de grootste klanten zijn.

Bitcoin mijn 4

Volgens Streng kost het zijn bedrijf $260 om 1 Bitcoin te mijnen. Dit is zonder de kosten van de hardware investeringen gerekend.

Bitcoin mijn 5

De CEO van Genesis Mining waarschuwt wel voor fraude binnen de sector. Vaak kom je charlatans tegen die enkel foto’s laten zien van datacenters maar die geen echte mijn bezitten. Voor onbekende is het dus goed uitkijken waar je aan begint.

Bron: Business Insider

Foto’s: Genesis Mining via Business Insider