Heel veel mensen denken dat je geld nodig hebt om veel geld te verdienen? Heel veel mensen denken dat beleggen enkel weggelegd is voor de rijken. En heel veel mensen geloven niet dat je rijk kan worden met weinig geld. En toch is dat het geval.

We horen veel te vaak over de rijkdom van Jeff Bezos, of Warren Buffett. We denken daarom dat we zo slim moet zijn als Carl Ichan om veel geld ter verdienen op de aandelenmarkt. Maar niets is minder waar. En Earl Crawley bewijst dat.

Nu zal je waarschijnlijk denken, Earl Crawley, wie is dat?

Earl Crawley is een Amerikaanse parkeerwachter. Hij verdiende nooit meer dan $12 per uur of $20.000 per jaar. Maar na 44 jaar heeft hij, naast een huis en afgestudeerde kinderen ook nog een aandelenportefeuille ter waarde van $500.000. En dat allemaal zonder schulden te maken.

Dit is zijn verhaal.

Earl begon op zijn 13e met geld verdienen. Het meeste geld moest hij afgeven aan zijn moeder. Maar het beetje dat hij mocht houden, spaarde hij.

Hij spaarde eerst op een spaarrekening, daarna in obligaties. Toen hij begon als parkeerwachter investeerde hij iedere maand $25 in fondsen. Eind jaren ’70 was zijn netto vermogen al $25.000.

En dan ontdekte Earl Crawley de aandelenmarkt. Maar in plaats van gekke dingen te doen op de aandelenmarkt, investeerde hij het beetje geld dat hij had in degelijke dividendaandelen zoals Coca-Cola, McDonald’s, Caterpillar, …

Maar daar bleef het niet bij. Earl Crawley maakte ook gebruik van de kracht van samengestelde interest. Hij cashte zijn dividenden niet, maar liet ze automatisch herinvesteren in nieuwe dividendaandelen.

Zijn ultieme tip is dan ook ‘Werk niet voor geld, maar laat geld voor jou werken’. En dan krijgt je dit …

samengesteld dividend

De blauwe lijn is wanneer je regelmatig spaart. De rode lijn is cash geld dat dividend opbrengt. En de groene lijn is wanneer je het dividend opnieuw investeert.  Earl Crawley wist duidelijk dat hij voor de groene optie moest kiezen.

Mr Earl, zoals ze hem nu noemen, had wel het geluk dat zijn post als parkeerwachter midden in een financieel district ligt. Hij luistert dan ook maar wat graag naar het advies dat de bankiers en advocaten hem kunnen geven.

Earl Crawley is een voorbeeld hoe iedereen, zelfs met een klein salaris, toch een groot vermogen kan opbouwen. Hij heeft geen schulden, zijn huis is afbetaald en zijn aandelenportefeuille is een half miljoen dollar waard. Mr. Earl is een inspiratie voor iedereen die geld wil verdienen op de aandelenmarkt.

En net als Mr. Earl kan ook jij dit realiseren. Zoals Earl Crawley naar het advies van de bankiers luisterde, kan jij naar het advies van Slim Beleggen luisteren. Net zoals Earl Crawley investeerder in fondsen, kan ook jij investeren in fondsen. Net zoals Mr. Earl investeerde in dividendaandelen, kan ook jij investeren in dividendaandelen.

Bekijk hier nog eens de inspirerende video van Mr. Earl >>

Bron: Money Boss