De technologiesector is dit beursjaar uiterst goed begonnen. De meeste technologieaandelen wisten de afgelopen maanden in positieve zin te verrassen en dit bleef niet onopgemerkt onder de beleggers. Volgens zakenbank Bank of America hebben we op dit moment te maken met de hoogste kapitaalinstroom in meer dan 15 jaar tijd.

De technologiesector is al langere tijd geliefd onder de beleggers. Toch spreken de economen van Bank of America op dit moment over een ‘bijzondere situatie’. De meeste beleggers durven immers op dit moment hun geld te zetten op een verdere koersstijging bij de technologieaandelen.

Beleggers zijn gek op de technologiesector

technologiesector-kapitaalinstroom

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, is te zien dat we op dit moment te maken hebben met de hoogste kapitaalinstroom in meer dan 15 jaar tijd. Volgens de economen van Bank of America is het gedachtegoed van de beleggers uit te leggen. Met name de technologieaandelen gooien namelijk op dit moment hoge ogen op de beursvloer. Denk bijvoorbeeld maar aan de koersresultaten van onder andere Netflix, Tesla, Amazon en Facebook.

Daarnaast biedt een belegging in de technologiesector op dit moment een grote ‘win-kans’. Tenminste, de afgelopen maanden was dit zeer zeker het geval, want 84% van de technologieaandelen wist sinds de start van 2017 in waarde te stijgen.