Afgelopen weekend was het voor de crypto gemeenschap dik prijs. Velen zijn niet bepaald aangenaam wakker geworden. Waar voorheen cryptomunten alleen maar leken te stijgen, stonden er ineens bloedrode cijfers op de tabellen. Dit bewijst de vitaliteit van de cryptomarkt en dat niets in een rechte lijn omhoog gaat. Is dit nu het begin van einde of slechts een hobbel op de weg?

De stijging van 100-en procenten van de cryptomunten op enkele weken tijd had 2 mogelijke oorzaken: een resultaat van de erkenning van de waarde of de intrede van speculatief geld dat enkel koopt omdat de prijs stijgt. Om te weten wat de toekomst brengt, is het belangrijk om hier een onderscheid in te maken.

Bitcoin kende in het verleden al eens periodes waarin de cryptomunt op korte tijd met tientallen procenten naar beneden donderde. Voor andere cryptomunten zoals Ethereum, Ripple, NEM, Dash, … was dit de eerste keer sinds de grote doorbraak.

Crypto crash

Dergelijke prijsdaling zijn in feite positief.

Het klinkt vreemd, maar crashes zijn altijd goed. Het schudt de zwakke handen uit de markt. Diegene die de cryptomarkt betraden omdat de prijzen stegen, worden zo uit de markt gedreven. Wat overblijft zijn diegene die de waarde van de cryptomarkt ontdekken.

De nieuwe groeispurt in de cryptowereld

Volgens Jason Cassidy, President van Crypto Consultant, ervaart de cryptomarkt een nieuwe groeispurt. Er is organische groei, steeds meer erkenning en zelfs goedkeuring door diverse overheden. Ook steeds meer handelaars maken gebruik van deze innovatiegolf.

Het is dan ook normaal dat investeerders wat winst van tafel nemen na een forse prijsstijging wanneer er de nieuwe groeispurt wordt gerealiseerd. Nieuw geld komt naar de markt en ‘oud’ geld kan zo wat rendement boeken op de investeringen.

S-curve

De cryptomarkt is nog een zeer jonge markt waardoor de volatiliteit bijzonder groot is. Maar het netwerkeffect groeit. Net als bij nieuwe innovaties kennen cryptomunten ook een S-curve groei. Steeds meer mensen beginnen Bitcoin en andere cryptomunten te kennen door het netwerkeffect. Maar er zijn nog maar zeer weinig mensen die effectief gebruik maken van de cryptomunten. Er staat dus nog een langdurige groei te wachten.

Everybody is always searching for the next big thing. This builds a feedback loop driving prices and ‘growth’.” – aldus Dana Cox van BitLox.

Bron: CoinTelegraph