Succesvol beleggen is simpel: op tijd je winst van tafel nemen en investeren in een achtergebleven, ondergewaardeerde sector. Wachten en opnieuw beginnen. Een van de meest ondergewaardeerde sectoren van dit moment is die van zilver. Maar in alle stilte, uit het oog van de meeste beleggers, is zilver bezig uit het dal te kruipen.

Heb je winsten op aandelen, obligaties, vastgoed, cryptomunten, … is dit een goed moment om een deel van die winsten van tafel te nemen en te investeren in zilver.

Een garantie dat de zilverprijs gaat exploderen, is er natuurlijk nooit. Maar wanneer je naar onderstaande grafieken kijkt, is de kans dat zilver gaat stijgen groter dan dat het edelmetaal fors gaat dalen. Dit zijn de opportuniteiten waar een belegger naar moet zoeken.

Op de eerste grafiek is duidelijk te zien dat de zilverprijs al decennia in een opwaartse trend zit.

Opwaartse trend zilver

Dat dit een goed moment is om te kopen, blijkt uit de 2e grafiek. Zilver is niet alleen historisch ondergewaardeerd, maar ook fors ondergewaardeerd ten opzichte van goud. De zilver/goud ratio is een goede indicator. Iedere keer dat zilver rond het huidige niveau noteerde, begon de verhouding terug te stijgen. Meestal stijgt zilver dan harder dan goud.

Zilver goud ratio

Hoe hoog de zilverprijs kan stijgen, hangt van verschillende factoren af. Maar volgens Ted Butler, beginnen grote partijen van kant te wisselen. Zou heeft JP Morgan Chase een enorm grote zilvervoorraad om de prijs te drukken. Volgens Butler kan JP Morgan Chase het geweer van schouder veranderen en de zilvervoorraad gebruiken om de prijs te laten stijgen.

Daarnaast stijgt de politieke onzekerheid steeds meer. Nu ook Angela Merkel en Emmanuel Macron hebben gemerkt dat Europa op eigen benen zal moeten staan, lijken decennia oude allianties te verwateren. Dit brengt meer onzekerheid, een goed klimaat voor edelmetalen.

Trendkanaal zilver

De zilverprijs bevindt zich volgens de technische analyse ook aan de onderkant van het trendkanaal van de laatste 20 jaar. Om terug naar de bovenkant van dit trendkanaal te evolueren zou de zilverprijs de komende 5 tot 7 jaar kunnen stijgen naar $100.

Bron: SilverDoctors

Eenvoudig en goedkoop fysiek zilver kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop zilver BTW vrij, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de ZILVER SALE waarin geregeld zilver baren tegen spotprijs worden aangeboden!