De verwachting is dat later dit jaar een start zal worden gemaakt met de onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Brussel. Deze onderhandelingen moeten er voor gaan zorgen dat de Britten succesvol de Europese Unie verlaten. Brussel lijkt daarbij de beste papieren in handen te hebben.

Afgelopen week werd duidelijk dat het echte effect van de Brexit langzaam zichtbaar begint te worden. Zo wist het Britse bruto binnenlands product tijdens het eerste kwartaal van 2017 met slechts 0,2% te groeien. En dit betekende de laagste groei in meer dan een jaar tijd.

Brussel kan zich harder opstellen tegenover de Britten

brussel-brexit-onderhandelingen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de belabberde prestatie van de Britse economie in beeld gebracht. Daarbij valt direct op dat de Eurozone het beduidend beter wist te doen met een groei van 0,5%. Daarnaast is de verwachting dat de Eurozonelanden ook de rest van het jaar de Britse groei zullen gaan verslaan.

Theresa May liet eerder weten dat ze pleit voor een harde Brexit. Gezien de huidige groeicijfers lijkt dat echter niet de ideale uitkomst te zijn. Een harde Brexit zal immers grote gevolgen hebben voor zowel het Verenigd Koninkrijk als de andere Europese landen. Toch lijken de Britten daar de meest nare gevolgen van te gaan ondervinden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)