Een stijging van 3.483% ten opzichte van de vorige recordkoers, dat is wat Kay Van-Petersen van Saxo Bank voorspelt voor Bitcoin. Cryptomunten zijn geen piramidespelen, ze zijn er en ze zullen blijven – aldus de analist. Bitcoin zal een van de belangrijkste munten blijven en een koersdoel van $100.000 binnen 10 jaar is nog niet eens zo ver gezocht.

In december van vorig jaar voorspelde de analist van Saxo Bank dat Bitcoin in 2017 de barrière van $2.000 zou bereiken. Op dat moment noteerde de grootste cryptomunt nog aan $750. Maar dan kan over 10 jaar weer peanuts lijken.

Dit is hoe Kay Van-Petersen aan zijn koersdoel van $100.000 komt:

-1. Volgens de analist zullen cryptomunten in het algemeen over 10 jaar 10% van het dagelijks gemiddeld volume (DGV) uitmaken van de handel in fiatgeld. Volgens de Bank for International Settlements bedraagt het huidige DGV $5.000 miljard.

-2. 10% van $5.000 miljard is $500 miljard. Van-Petersen gaat ervan uit dat Bitcoin 35% van de markt voor cryptomunten voor zijn rekening zal nemen. 35% van $500 miljard is $175 miljard aan dagelijks handelsvolume.

-3. Een DGV van $175 miljard zou Bitcoin een marktkapitalisatie geven van $1.750 miljard, zo’n 10 keer meer dan het DGV, dat is normaal.

-4. In het totaal zullen er maximaal 21 miljoen Bitcoins in omloop komen tegen het jaar 2140. Over 10 jaar moet dat aantal rond 17 miljoen liggen. Een marktkapitalisatie van $1.750 miljard met 17 miljoen Bitcoins in omloop, geeft een waarde van $100.000 per Bitcoin.

Mis geen enkel bericht over de cryptomarkt en schrijf je in op de Slim Beleggen Daily

Slechts 2 à 3 cryptomunten zullen overheersen

Kay Van-Petersen is ervan overtuigd dat cryptomunten er zijn voor de lange termijn. Het is niet een of ander duister piramidespel, het is een technologische vernieuwing. Uiteindelijk zullen er 2 à 3 cryptomunten overheersen. Bitcoin zal er een van zijn. Bitcoin heeft het voordeel om de oudste te zijn, heeft de schaalgrootte en de pionier status.

This is not a fad, cryptocurrencies are here to stay. There will emerge two to three main ones. Bitcoin will be one of those. And the reason is the first-mover advantage, the scale and the pioneering.

Uiteraard zal Bitcoin nog te maken krijgen met de nodige volatiliteit. Het blijft een extreem jonge sector. Maar volatiliteit is relatief. Wanneer je in Zimbabwe of Venezuela woont, heb je andere ideeën van volatiliteit. Het westen ziet cryptomunten als volatiele instrumenten, maar in het oosten kijken ze er anders tegenaan. En daar vindt het grootste deel van de handel plaats.

Bron: CNBC