De legendarische belegger Bill Gross, windt er geen doekjes om. De Amerikaanse aandelenmarkt vormt het grootste risico sinds de financiële crisis. Beleggers die nu nog zonder zorgen durven instappen in deze markt, weten niet welke risico’s ze nemen.

Beleggen is in theorie laag kopen en hoog verkopen. Maar diegene die nu nog aandelen koopt, koopt hoog en kruist zijn vingers, zegt Bill Gross.

De voormalige PIMCO topman verwijt de centrale banken het huidige beleggingsklimaat. Door de lage en negatieve rente hebben ze een kunstmatig hoge aandelenmarkt gecreëerd. Al het nieuw gecreëerde geld is naar de beurs gegaan in plaats van naar de economie.

We hebben dus een veel te lage economische groei en een veel te hoog gewaardeerde financiële markt. Daarnaast worden spaarders, pensioenfondsen en verzekeraars gestraft door het lagerentebeleid.

Toch voelt ook Bill Gross zich genoodzaakt om actief in de markt te zitten. De trend is nog steeds omhoog. Je kan je eigenlijk niet veroorloven om deze stijgende trend te negeren, zegt hij.

Gereputeerde analisten trekken aan de alarmbel

Bill Gross is trouwens niet de enige die recent uitte dat de Amerikaanse aandelenmarkt zwaar overgewaardeerd is.

Volgens de legendarische belegger Marc Faber is de Amerikaanse aandelenmarkt een gigantische bubbel. Op een dag zullen aandelen als Apple, Amazon, Tesla, … meer dan 10% dalen. Wanneer de bubbel volledig leegloopt, zullen beleggers in Amerikaanse aandelen de helft van hun geld verliezen.

Mark Yusko is een van de top managers onder de grote fondsenbeheerders in de Verenigde Staten. Op het Mauldin Economics’ Strategic Investment Conference stuurde hij een forse waarschuwing naar de bezoekers van de conferentie: “Amerika gaat crashen, en het zal gigantisch zijn”.

De analisten van Market Oracle hebben in beeld gebracht hoe problematisch de huidige situatie is. Heel wat andere analisten proberen te verkondigen dat we op dit moment niet te maken hebben met een zeepbel, maar hun grafiek laat iets heel anders zien. Op de grafiek is immers in beeld gebracht dat dit de allergrootste zeepbel is sinds het jaar 1983.

Voormalige obligatiekoning Gross zegt dat in de huidige marktomgeving geld op zoek gaat naar rendement. Wanneer je niets of zelfs minder krijgt voor risicoloze investeringen, gaat het geld naar obligaties en aandelen om rendement te vinden. En dan krijg je een overwaardering.

Bron: Bloomberg

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)