(ABM FN-Dow Jones) UBS blijft na de analistendag van woensdag positief over Flow Traders, mede op basis van de de verwachting dat de markten de komende jaren weer volatieler worden, wanneer de Federal Reserve en ECB hun monetaire beleid verkrappen. Dit schreef de Zwitserse zakenbank donderdag in een rapport.

UBS handhaaft het koopadvies bij een koersdoel van 35,50 euro, ervan uitgaande dat de volatiliteit van de aandelenmarkt in 2018 al wat dichter naar het historische gemiddelde toekruipt.

Het meest interessante onderdeel van de analistendag was volgens analist Michael Werner van UBS het plan om later dit jaar uit te breiden naar marketmaking op de valutamarkt. Flow Traders verhandelt jaarlijks zo’n 500 miljard dollar aan valuta, of een slordige 2 miljard dollar per dag. Gezien deze schaal denkt het bedrijf als market maker de eigen valutahandel te kunnen verbeteren, wat betere prijzen voor de ETF-valutaproducten moet opleveren. Daarnaast hoopt Flow te profiteren van de toenemende valutastroom naar centrale handelsplatforms. 

De flitshandelaar gaf woensdag tijdens de analistendag geen indicatie van de mogelijke omzet of winst die deze nieuwe activiteit kan genereren. UBS denkt dat de uitbreiding niet al te veel hoeft te kosten, omdat de risicomodellen voor market making in ETFs al aanwezig zijn. 

Flow Traders kampt momenteel met de uitzonderlijk lage volatiliteit op de aandelenmarkten, maar UBS blijft het bedrijfsmodel aantrekkelijk vinden, met het sterke marktaandeel in market making van ETFs in Europa, plannen om uit te breiden in de VS en Azië en kansen om in andere beleggingscategorieën market maker te worden.

Het aandeel Flow Traders stond donderdag 6,4 procent lager op 24,73 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.