Je kan zeggen wat je wilt over de cryptomarkt, maar saai was het allerminst. Dit was een groot contrast met de aandelenmarkt waar de volatiliteit daalde tot een historisch dieptepunt. En de cryptomarkt was niet alleen opwindend, het legde ook veruit de beste prestaties op de mat.

De cryptomarkt bereikte de ene na de andere mijlpaal in de eerste jaarhelft van 2017. De strafste was het doorbreken van de $100 miljard grens voor de volledige cryptomarkt. Vooral Bitcoin en Ethereum stonden bovenaan het lijstje.

En de opmars van de cryptomarkt heeft ook zijn effect gehad op bepaalde aandelen. Vooral producenten van grafische kaarten zoals AMD en Nvidia zagen hun beurskoers exploderen. Dit kwam mede door de sterke vraag naar deze producten voor het mijnen van cryptomunten.

De volatiliteit had echter ook een nadeel, de creatie van de eerste Bitcoin-ETF staat nog steeds op ‘hold’. De Amerikaanse SEC keurde in maart de Bitcoin-ETF van de Winklevoss gebroeders af. Over een herkansing wordt nog nagedacht.

Toch trok Bitcoin zich daar weinig van aan. De cryptomunt die al 6 van de laatste 7 jaren de beste munt ter wereld was, staat dit jaar opnieuw op een winst van 165%. Het moet de kroon van beste belegging echter wel afstaan aan Ethereum dat een winst van 3.500% als rapport kan voorleggen.

Uiteraard zijn er nog tal van cryptomunten die honderden tot duizenden procenten winst konden behalen in de eerste jaarhelft van 2017. Maar Ethereum en Bitcoin zijn de belangrijkste op dit moment.

Ontdek HIER onze aankoopstrategie voor cryptomunten >>

De winsten bij de cryptomunten doet andere activa het rood op de wangen komen. Onder de aandelen zien we dat de technologieaandelen bijna dubbel zo goed scoorden als de rest. Maar het blijft bij een ‘bescheiden’ stijging van 15%. Palladium is dan weer de beste van de grondstoffen met een mooie winst van 25%.

Het wordt vooral voor de 2e jaarhelft interessant om te zien of de cryptomunten hun winsten kunnen uitbouwen of dat we het beste al gezien hebben. Of komen de aandelenmarkten en grondstoffen weer tot leven. Blijf het allemaal volgen via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: MarketWatch