Op 1 juni kondigde Trump aan dat Amerika afstand zou doen van het klimaatakkoord van Parijs. Deze beslissing werd Trump niet in dank afgenomen door de andere deelnemende landen. Met name omdat de Verenigde Staten een van de grootste vervuilers is in de wereld. Verrassend genoeg ondervinden de Amerikaanse ‘groene aandelen’ weinig last van deze beslissing.

De twee grootste Amerikaanse aanbieders van zonnepanelen, zijn Sunrun en Vivint Solar. Beide aandelen zijn sinds de verbreking van het klimaatakkoord flink in waarde gestegen. Op de bovenstaande grafiek (Bloomberg) is deze enorme rally in beeld gebracht. Sunrun wist in een maand tijd met 42% procent te stijgen, terwijl Vivint Solar het nog beter wist te doen met een prijsstijging van 86%.

Deze twee aandelen kenden een geweldige beursmaand

Volgens Ethan Zindler, energieanalist bij Bloomberg, is deze prijsstijging voor het grootste deel te danken aan de reactie van de Amerikaanse staat Nevada. De beleidsmakers daar besloten immers op 4 juni om de wetgeving aan te passen om op die manier het gebruik van zonnepanelen te stimuleren.

Aangezien het feit dat Nevada de Amerikaanse staat is die gemiddeld in het jaar de meeste zonneschijn heeft, is dit volgens een Zindler een goede zet in de richting voor de ‘groene energiemarkt’. Pavel Molchanov, analist bij Raymond James Financial, voegt daar aan toe dat Nevada een belangrijke markt is voor in het bijzonder Sunrun en Vivint.

Ondanks de verbreking van het klimaatakkoord, kenden deze twee groene energieaandelen dus een geweldige beursmaand.