Vitalik Buterin is nog geen grote naam zoals Mark Zuckerberg of Bill Gates, maar dat kan het nog wel worden. Buterin is de oprichter van Ethereum, de blockchaintechnologie die de opvolger van het internet wil worden. Buterin heeft nog veel tijd om zich te meten met de grootste der aarde, hij is ten slotte nog maar 23 jaar.

De oprichter van Ethereum is nu al een echt icoon in de cryptowereld. Hij heeft meer dan 100.000 volgers op Twitter, kreeg al een studiebeurs van technologiemagnaat Peter Thiel en werd opgenomen in de 40 under 40 lijst van Fortune, met de rijkste jongeren van zijn generatie.

Vitalik Buterin werd geboren in Moskou. Toen hij 6 jaar was, verhuisde zijn familie naar Canada. Al op jonge leeftijd merkte zijn ouders dat hij een wiskundig genie was. Hij kreeg daarvoor de nodige opleiding om dit te ontwikkelen.

In 2011, op 17 jarige leeftijd, richtte hij een magazine op over cryptomunten. Hij leerde de sector kennen nadat zijn vader hem introduceerde met deze nieuwe technologie. Al snel werd Buterin een expert.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Ethereum: ’te mooi om waar te zijn’?

Op zijn 19e trok Buterin naar een conferentie van de gebroeders Winklevoss. Volgens Buterin zelf was dat het moment waarop hij zeker wist dat blockchain en cryptomunten echt de wereld kunnen veranderen.

Daarop verliet hij de Universiteit van Waterloo. Hij is dus ook een dropout zoals Zuckerberg en Bill Gates. Hij reisde de rest van het jaar rond de wereld om kennis te maken met zo veel mogelijk mensen die bezig waren met Bitcoin en blockchain. Nadat hij terug thuis kwam, begon hij te schrijven aan Ethereum.

In juni 2014 kreeg hij $100.000 van Peter Thiel voor zijn werk. Hij richtte de Ethereum Foundation op om de cryptowereld verder te onderzoeken en later dat jaar kondigde hij de verkoop van Ethereum aan. Midden 2015 lanceerde hij de beta versie van het Ethereum platform.

Zelf noemde Buterin Ethereum ‘te mooi om waar te zijn’, maar naarmate het platform zich ontwikkelde, was het ‘fundamenteel goed’ – aldus Buterin. En experts voorspellen nu dat Ethereum op een dag groter zal zijn dan Bitcoin.

Bron: CNBC

Eenvoudig geld verdienen met cryptomunten