Tom Lee is een van de betere analisten op Wall Street. Hij is de eerste topanalist die openlijk een positief advies geeft voor Bitcoin. Lee ziet dat Bitcoin stilaan een aantrekkelijk alternatief vormt voor goud. Volgens zijn modellen kan de prijs van Bitcoin stijgen tussen $20.000 en $55.000 tegen 2022.

Lee baseert zijn voorspelling op een analyse tussen vraag en aanbod. Goud heeft een marktwaarde van $7.500 miljard tegenover $40 miljard voor Bitcoin. Maar terwijl de mijnproductie van goud stijgt naar nieuwe records, daalt het aantal Bitcoins die er gemijnd kunnen worden.

Er is een limiet van 21 miljoen Bitcoins en ze worden steeds moeilijker te mijnen naarmate deze limiet dichterbij komt. Volgens modellen zou het aantal Bitcoins tegen 2020 slechts stijgen met 1,5% per jaar. Dat is minder dan de toename van de globale goudvoorraad.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bitcoin als digitale veilige haven

Tom Lee ziet in Bitcoin ook een betere ‘veilige haven’. Overheden kunnen ongelimiteerd geld printen om de waarde van hun munt te verlagen. Zo kunnen ze hun schulden beter beheren. Met Bitcoin is dat niet mogelijk.

Er zal een hoge vraag zijn naar Bitcoins terwijl het aanbod daalt. Bitcoin wordt op die manier steeds meer een alternatief voor goud. Zijn model geeft Bitcoin een waarde van $20.300 tegen 2022. Afhankelijk van de gebruikte variabelen, kan dit variëren tussen $12.000 en $55.000.

“Er is dus nog veel opwaarts potentieel voor cryptomunten”, zegt Tom Lee.

Vroeger was goud ook volatiel

De topanalist van Wall Street merkt op dat de volatiliteit van Bitcoin momenteel 75% is. Dit ligt ‘substantieel’ hoger dan bij goud, waar de volatiliteit slechts 10% bedraagt. Maar in de jaren ’70, net na het loslaten van de goudstandaard, was de volatiliteit van goud zelfs 90%. Lee verwacht dus dat de volatiliteit van Bitcoin zal afnemen in de toekomst.

Bron: CNBC

Ontdek HIER onze aankoopstrategie voor cryptomunten >>