CoinDash, een handelsplatform gebaseerd op blockchain, heeft $12 miljoen opgehaald via een ICO. ICO’s zijn bijzonder populaire manieren voor bedrijven in de cryptogemeenschap om geld op te halen. Maar de site van CoinDash werd gehackt waardoor $7 miljoen van de ICO werd overgeschreven naar een frauduleus adres.

CoinDash geeft toe dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de fout. Iedereen die geld verstuurde naar het CoinDash adres om er tokens van de nieuwe ICO voor in de plaats te krijgen, zal vergoed worden.

De jonge startup wou $12 miljoen ophalen in 28 dagen. Maar al snel werd de limiet bereikt en werd de ICO gesloten. Daarop werd de website van CoinDash gehackt. Hierdoor hebben beleggers voor $7 miljoen naar een verkeerd adres gestuurd.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Nochtans waren ze verwittigd

CoinDash werd op voorhand nog verwittigd via hun Slack kanaal. Een belegger met de naam MJ Dillon vroeg zich af waarom beleggers een mail kregen met ‘Send Money Now’ zonder dat het adres op voorhand bekend werd gemaakt. ‘Is dat niet vragen om gehackt te worden?’, zei MJ Dillon.

Het antwoord van CoinDash:

‘MJ Dillon, als je niet weet hoe het werkt, moet je ook geen valse beschuldigingen maken.’

Tja, boontje komt om zijn loontje zeker?

Ontdek HIER onze aankoopstrategie voor cryptomunten >>

Is Ethereum een tikkende tijdbom?

Er zou dit jaar al voor $1,3 miljard geld opgehaald zijn met ICO’s. Dit is een onwaarschijnlijk bedrag. Medeoprichter van Ethereum, Charles Hoskinson, vindt dat de ICO’s een tikkende tijdbom zijn onder de cryptomunt.

Mensen zijn blind door de snelle winst. Er worden nieuwe tokens uitgegeven voor dingen die ook met bestaande blockchains uitgevoerd kunnen worden. De hype is gewoon te groot.

Via ICO’s kunnen bedrijven bestaande wetten omzeilen. Maar dat maakt dat de ICO-markt meer iets weg heeft van het wilde westen. Volgens Hoskinson zal de ICO-bubbel ontploffen waarna bedrijven die actief zijn in de cryptowereld op een gereguleerde manier aan geld kunnen geraken.

After it collapses they’re going to pick up the pieces and say how do we do things differently.

Bron: Bloomberg + CoinTelegraph