(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

“De Amerikaanse futures wijzen op een licht lagere opening maandag, in navolging van gelijksoortige bewegingen in Europa, terwijl handelaren een drukke week tegemoet gaan met veel bedrijven die rapporteren over het tweede kwartaal, en tegelijkertijd enkele belangrijke macro-economische publicaties en een rentebesluit van de Federal Reserve”, zei marktanalist Craig Erlam van OANDA.

Volgens Erlam maken deze week 189 van de 500 bedrijven uit de S&P cijfers bekend, bovenop een reeks aan ondernemingen uit de rest van de wereld. “Nu indices in Amerika op recordniveaus noteren en centrale banken een minder accommoderende houding aannemen, zullen bedrijfsresultaten in toenemende mate belangrijk worden voor de vraag of deze niveaus kunnen standhouden of zelfs worden uitgebreid, helemaal gezien de afwezigheid van stimulerend beleid waarmee president Donald Trump in Amerika vorig jaar november de verkiezingen won.”

Olie noteerde in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg ongeveer een procent tot 46,13 45,60 dollar, terwijl een september-future Brent 0,9 procent hoger bewoog op 48,50 dollar. Het nieuws wordt vandaag gedomineerd door de OPEC bijeenkomst in het Russische Sint Petersburg.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1652 en dat was vrijwel gelijk aan de koers maandagochtend vroeg. ten opzichte van een week geleden verhandelt het muntpaar circa 0,02 dollar duurder. Belangrijk voor de greenback wordt het rentebesluit van de Fed, als ook alle politieke tumult rond Trump. 

De macro-economische agenda bevat maandag twee items. Een kwartier na opening maakt Markit de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie bekend. Weer een kwartier later volgen cijfers over de bestaande woningverkopen. 

Bedrijfsnieuws

Onder andere Halliburton, Hasbro en Manpower maken voorbeurs resultaten bekend. Na het slot vanavond volgt internetgigant Alphabet, het moederbedrijf van Google. 

Hasbro boekte meer winst en omzet in het tweede kwartaal. De winst per aandeel steeg van 41 naar 53 dollarcent. De omzet groeide van 879 naar 973 miljoen dollar. De koers van het aandeel Hasbro steeg in de handel voorbeurs met 0,9 procent. 

Halliburton boekte een hogere omzet, van circa 5 miljard dollar, hetgeen boven de marktconsensus was. Verder verbeterde de operationele marge van 6 naar 13 procent in het tweede kwartaal. 

Slotstanden

De S&P 500 index verloor vrijdag fractioneel op een slot van 2.472,54 punten, de Dow Jones index leverde 0,2 procent in op een slotstand van 21.580,07 punten en voor de Nasdaq resteerde op een slot van 6.387,75 punten een heel licht verlies.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.