(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden vrijdag op een lagere opening voor Wall Street. De futures op de S&P 500 stonden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood, terwijl de Nasdaq op koers lag voor een openingsverlies van zelfs een procent.

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda zijn het de tegenvallende cijfers van Amazon die vrijdag het negatieve sentiment in Amerika stuwen, net als de politieke problemen van president Trump in Amerika. Opnieuw slaagde Trump er niet in om een afschaffing van Obamacare door de Senaat te krijgen.

“Dit kan verdere problemen opleveren voor zijn groeiplannen”, aldus Erlam. 

De euro steeg weer boven de 1,17 dollar. De Amerikaanse greenback blijft onder druk staan door het aanhoudende politieke tumult in Amerika. Mogelijk kan de dollar weer wat opkrabbelen met de Amerikaanse groeicijfers van vanmiddag, zei marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets.

Op macro-economisch vlak is er aandacht voor groeicijfers over het tweede kwartaal en definitieve cijfers over het consumentenvertrouwen over de maand juli van de Universiteit van Michigan.

Olie noteerde rond de middag stabiel rond de 49,00 dollar per vat. 

Bedrijfsnieuws

Amazon verloor donderdag nabeurs op teleurstellende cijfers en vrijdagmiddag noteerde het aandeel al weer 3,5 procent in het rood. In het tweede kwartaal steeg de omzet maar daalde de nettowinst fors en was daarmee ruim onder de verwachting van de online retailer en de inschatting van de markt. De outlook voor het huidige kwartaal was bovendien zwak.

Intel deed het beter en verhoogde de outlook voor heel het boekjaar nadat de cijfers in het tweede kwartaal beter waren dan verwacht. In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel circa een procent.

Starbucks behaalde in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar weliswaar een recordomzet maar de winst viel tegen. Verder maakte de koffieketen bekend al zijn 379 Teavana theewinkels te sluiten vanwege tegenvallende resultaten. Het aandeel verloor vanmiddag 3,6 procent.

Mattel daalde donderdagavond in de nabeurshandel bijna 5 procent vanwege tegenvallende resultaten. Het nettoverlies bleek steviger dan gedacht en de verkoop van Barbiepoppen daalde. 

Later vanmiddag komen Merck, AbbVie en oliegiganten Exxon Mobil met kwartaalcijfers. 

Slotstanden

Donderdag zakten de meeste Amerikaanse beurzen in de tweede helft van de handelsdag weg. Voor de S&P 500 index restte uiteindelijk een verlies van 0,1 procent op 2.475,42 punten terwijl techbeurs Nasdaq zelfs 0,6 procent inleverde tot 6.382,19 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent op een slotstand van 21.796,55 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.