(ABM FN-Dow Jones) GrandVision zal in het tweede kwartaal waarschijnlijk een lagere omzetgroei hebben behaald dan een jaar eerder. Dit verwachten analisten van de kwartaalrapportage die het concern dinsdag voorbeurs zal publiceren. 

De consensus gaat uit van een omzet van 896,5 miljoen euro, ten opzichte van 867 miljoen euro in het vergelijkbare kwartaal van 2016. Dit betekent een omzetgroei van 3,4 procent, terwijl de omzet in het voorgaande jaar nog 4,8 procent steeg. In het eerste kwartaal nam de omzet met 5,2 procent toe. 

Op de middellange termijn mikt GrandVision op een omzetgroei van 5 procent. 

Bij de presentatie van de resultaten over het eerste kwartaal waarschuwde de uitbater van optiekketens er reeds voor dat de tweede verslagperiode zwakker zal zijn dan een jaar terug. Dit heeft te maken met de timing van Pasen dit jaar, waardoor het vergelijkbare kwartaal in 2016 meer werkdagen had. 

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg volgens de consensus licht van 150,0 miljoen naar 153,9 miljoen euro. De marge daalde daarbij van 17,3 naar 17,2 procent. 

Wel wordt uitgegaan van een flink lagere schuld. Deze zal volgens de verwachtingen aan het einde van het eerste halfjaar 721 miljoen euro bedragen. Eind juni 2016 was dit nog 911 miljoen dollar. 

ING analist Tijs Hollestelle zit met zijn taxaties licht onder de consensus, maar hij gaat ervan uit dat de belangrijkste eindmarkten voor GrandVision in Europa zich positief hebben ontwikkeld gedurende het kwartaal. 

Hollestelle rekent op een stijging van het aantal winkels van 6.551 naar 6.580. 

Het aandeel GrandVision noteerde maandagmiddag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 23,98 euro.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.