Op dit moment behoort een belegging in een Amerikaans aandeel nog steeds tot een van de populairste beleggingen. Door de goede prestaties van de afgelopen jaren hebben de meeste Amerikaanse aandelen heel wat krediet opgebouwd. En beleggers gaan er vanuit dat de prestatie van de afgelopen tijd zal worden voortgezet. Toch is een belegging in een Amerikaans aandeel wellicht niet zo verstandig.

De Amerikaanse indices zijn de koplopers als het gaat om de prijsstijging die er sinds de bodem van 2009 heeft plaatsgevonden. Dat is ook een van de voornaamste redenen dat de Amerikaanse aandelen nog steeds zo in trek zijn. Toch is het gemiddelde Amerikaanse aandeel op dit moment zwaar overgewaardeerd. En dat zou ons zorgen moeten baren.

Amerikaanse aandelen kunt u wellicht beter mijden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Morningstar, is in beeld gebracht hoe zwaar de Amerikaanse aandelen op dit moment overgewaardeerd zijn. Deze meting is gedaan op basis van meerdere indicatoren die aangeven of een aandeel wel of niet overgewaardeerd is. Zelfs voor het uitbreken van de financiële crisis waren Amerikaanse aandelen niet zo erg overgewaardeerd.

Op deze grafiek is ook te zien dat met name de Aziatische indices achter blijven in de feestvreugde. Ook groeilanden beschikken nog over het nodige potentieel. Wellicht is de tijd rijp om een blik te werpen op de portefeuille.