Als we het over Amerikaanse indices hebben dan wordt al vrij snel het bruggetje gelegd naar recordkoersen. Beide elementen gaan immers al maandenlang hand in hand met elkaar. Toch is dat beeld niet helemaal waar. Onlangs wist een Amerikaanse index pas het hoogtepunt van voor de crisis te doorbreken. En dat verdient wel wat aandacht.

Op de beursvloer is bij heel wat beleggers de Global Dow index niet echt bekend. Deze index bestaat uit de 150 grootste aandelen van de wereld. En verrassend genoeg wist deze index pas de afgelopen weken het hoogtepunt van het jaar 2007 te doorbreken. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is dit heugelijke feit in beeld gebracht.

Deze index heeft er een hele rit opzitten

Bij het woord ‘recordkoers’ ontstaat er vaak een positief gevoel bij beleggers. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Als we immers een blik werpen op de grafiek dan is te zien dat we sinds het dieptepunt van 2009 met meer dan het dubbele in waarde zijn gestegen. En voor deze Global Dow index is dat een uitzonderlijke prestatie. Deze grafiek maakt dus duidelijk dat de stieren al een hele rit er op hebben zitten.

Ondanks het feit dat de recordregen dus nu ook bij deze index van start is gegaan, zouden we juist in deze tijd opzoek moeten gaan naar de onbekende parels die er op de beursvloer te vinden zijn. Deze zoektocht vereist natuurlijk de nodige research waar de mannen van Slim Beleggen in gespecialiseerd zijn. Het onderstaande rapport omvat tal van aandelen die bij de hedendaagse beleggers uit de schijnwerpers zijn verdwenen, maar die over enorm veel potentieel beschikken.