Trump is de afgelopen maanden voornamelijk negatief in het nieuws verschenen. Hij heeft in zijn korte looptijd als president van de Verenigde Staten al meerdere relaties onder druk gezet en daarnaast is aan het licht gekomen dat Rusland zich daadwerkelijk heeft gemengd in de Amerikaanse verkiezingsstrijd. Voorlopig heeft hij nog maar weinig van zijn economische plannen kunnen doorvoeren. Maar, ondanks dat blijft hij optimistisch gestemd.

Als we de kenners mogen geloven dan zal Trump later dit jaar zijn eerste echte grote hervormingen gaan doorvoeren. In het bijzonder wordt er al maanden uitgekeken naar zijn plan om het Amerikaanse belastingstelsel flink op de schop te nemen. De meningen over het effect van dit plan lopen behoorlijk uiteen.

Trump rekent op een aanhoudende toename van de economische groei

Bloomberg heeft onlangs een uitgebreid onderzoek gehouden onder heel wat Amerikaanse economen. En uit dit onderzoek komt duidelijk naar voren dat Trump een totaal andere verwachting heeft met betrekking tot de groei van de Amerikaanse economie, dan de economen hebben. Trump is een stuk optimistischer gestemd over de toekomst van de Amerikaanse economie.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de economen rekening houden met een toename van de Amerikaanse groei in het jaar 2018 (2,3% verwachting). Het jaar daarop zou de groei van de economie echter terugvallen tot 2%. Maar, volgens Trump zou de stijgende lijn juist in de jaren daarna overtuigend worden voortgezet.

We zullen zien wie er gelijk gaat krijgen…