Nu de grootste dreiging tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten wegebt, lijkt het alsof alles weer in orde is in Azië. Maar buiten het Koreaanse conflict broedt er nog een spanning die een grote impact kan hebben op de globale beurzen: China en India staan neus aan neus.

China en India zijn de 2 grootmachten in Azië. Sinds kort lopen de spanningen tussen beide landen echter weer op. De grens tussen beide landen is de laatste maanden een hot spot voor militaire spanningen. Ondanks dat het gebied geografisch afgelegen en onbewoonbaar is, drijft het toch de spanningen op.

En er is niet alleen de militaire dreiging. Beide landen bezitten namelijk ook kernwapens. Wanneer het conflict uit de hand loopt, zullen China en India grote economische schade kunnen oplopen.

Dit is het probleem …

Het probleem is dat China een primaire hegemonie wenst in Azië terwijl India op gelijke voet behandeld wil worden. India wil niet zomaar lijdzaam toezien hoe China alle lakens naar zich toe trekt.

Chinese militairen zijn al binnengedrongen op Indisch grondgebied en er is onenigheid over een weg die de Chinezen willen bouwen naar bondgenoot Bhutan.

India is ook niet opgezet met de macht die China ontplooit in het Aziatisch grondgebied.

Naar alle waarschijnlijkheid zal ook dit conflict niet ontaarden in een oorlog. Maar het is iets dat beleggers wel in het oog moeten houden. Wanneer dit conflict ontaardt, kan dat zware gevolgen hebben voor de wereldeconomie en dus ook de aandelenmarkten.

Bron: CNBC

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)