De olieprijs zit al geruime tijd gevangen tussen $40 en $55 per vat. Het overaanbod drukt de olieprijs en bijgevolg ook de olieaandelen. De sector staat bekend om zijn enorme cash flow en bijhorende dividenden. De huidige situatie biedt beleggers de unieke combinatie van aantrekkelijke waardering én interessante dividenden.

Olieaandelen hebben de laatste jaren, onder druk  van de lagere olieprijs, aan hun gezondheid gewerkt. Ze hebben de kosten verlaagd en onrendabele projecten gesloten. De balansen zijn hersteld en ze hebben zich aangepast aan de nieuwe situatie van lagere olieprijzen.

Daarnaast kun je momenteel ook heel aantrekkelijke dividenden vinden binnen de sector.

Europese oliebedrijven hebben bijvoorbeeld binnen de Euro-Stoxx 600 index het hoogste dividendrendement. Gemiddeld betalen deze olieaandelen een rendement van 6%.

Je wordt betaald om te wachten op een vette winst

Wie nu investeert in olieaandelen, wordt in feite rijkelijk beloond door middel van het hoge dividend om te wachten tot de onderwaardering van deze aandelen verdwijnt. Bedrijven passen zich steeds meer aan een wereld aan met een olieprijs van $50. Wanneer de olieprijs terug zal stijgen, creëert dit een hefboom waardoor de winsten zullen exploderen.

Op dat moment zullen de beurskoersen volgen. Diegene die nu kopen, genieten later van hogere beurskoersen én een hoog dividend.

Maar wil je echt véél geld verdienen kan je best beleggen in aandelen die nu al met grote winsten olie produceren of die nu al een extreem hoog dividend betalen. Dan kan het bij een stijgende olieprijs alleen maar nog beter worden.

2 aantrekkelijke tips uit de oliesector

– $5 miljard aan olie, maar een marktwaarde van nog geen $45 miljoen: Dit is het ULTIEME olie-aandeel.

– Lees hier hoe je het dividendrendement van Royal Dutch Shell kan verdrievoudigen.

Bron: CNBC

Foto Credit: iStock/Kanoke_46