Golem wordt ook wel de Airbnb van computerkracht genoemd. Deze token werd in november 2016 gelanceerd via een ICO waar $8,6 miljoen werd opgehaald in 29 minuten. Dat was op dat moment een van de grootste ICO’s ooit. Via Golem kunnen gebruikers computerkracht kopen en verkopen. En daar kan iedereen iets aan verdienen.
Elke computer heeft computerkracht, de ene al wat meer dan de andere. De ene computer heeft computerkracht te veel en de andere te weinig. Je kan het vergelijken met huizen en slaapplaatsen, zoals Airbnb. Het ene huis heeft een slaapplaats te veel en kan deze via Airbnb verhuren aan iemand die een tijdelijk onderdak zoekt.
Via een P2P netwerk zonder centrale serves wil Golem deze verdeling van computerkracht begeleiden. Het noemt zichzelf daarmee de allereerste wereldwijde supercomputer. Hoewel Golem voornamelijk nog in een alfafase opereert, heeft een gigantisch potentieel.
Dit is hoe Golem gebruikers aantrekt voor zijn netwerk:
Golem kan ook gebruikt worden voor computer graphics, artificiële intelligentie en heeft zelfs het potentieel om ’s werelds eerste en grootste gedecentraliseerde crypto mining pool te worden.
<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>
De token werkt met nodes die runnen op Golem Dapp. Het netwerk zoekt een perfect match voor iemand die op zoek is naar computerkracht. Via Ethereum wordt er een microbetalingssysteem opgezet.
Bij de ICO noteerde Golem aan $0,015 GNT. Tijdens de cryptohype tussen maart en juni steeg de prijs naar een voorlopige piek van bijna $0,70. Dit is een stijging van meer dan 4.500%.
Ook Golem kon de crypto crash niet vermijden waarin de token daalde tot $0,19, een daling van meer dan 70%. Sindsdien herstelt Golem met een hogere bodem op $0,21 en een huidige koers van $0,24. Dit geeft Golem een marktkapitalisatie van $200 miljoen en nog net een plaats binnen de 35 grootste cryptomunten.
Bron: Steemit
Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>