Afgelopen week werden we opnieuw geconfronteerd met enkele flikken tikken van de beer. In het bijzonder was dat afgelopen donderdag het geval. Tijdens de handelssessie van donderdag moesten met name de Amerikaanse indices flink wat terrein inleveren. Beleggers moeten overigens niet denken dat het daar bij blijft.

Op dit moment wordt door heel wat beleggers nog de handelsstrategie ‘Buy the dip’ gehanteerd. Ondanks het feit dat deze handelsmethode de afgelopen jaren behoorlijk effectief is geweest, is het in de hedendaagse markt daarmee behoorlijk oppassen. Gezien de behoorlijke overwaardering zouden er immers meer ‘dips’ op komst kunnen zijn.

Grotere correctie is goed mogelijk

Via Jesse Felder ontvingen we onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de rally bij de Nasdaq 100 index op dit moment door steeds minder aandelen gedragen wordt. Recent was er immers nog een behoorlijke ‘gap’ ontstaan tussen de Nasdaq 100 index en het aantal aandelen binnen de index die boven hun 50-daagsgemiddelde bewogen. En wat dat betreft was het ook niet vreemd dat er de afgelopen week opnieuw de nodige berentikken werden uitgedeeld.

Ook gerekend met de huidige stand van de Nasdaq 100 index, is er nog steeds sprake van een behoorlijke divergentie tussen de index en het aantal aandelen dat boven hun 50 Moving Averages beweegt. En gezien het verleden zit een van beide op dit moment compleet fout.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)