2 van Amerika’s grootste defensieaandelen, Lockheed Martin en Raytheon, hebben een dik contract in de wacht gesleept voor de bouw van nieuwe, nucleaire raketten. Met de dreiging uit Noord-Korea is dit een krachtig signaal. President Trump was er uiteraard als de kippen bij met een domme tweet.

Beide bedrijven krijgen een contract ter waarde van $900 miljoen, ieder. Gedurende de volgende 54 maanden zullen Lockheed en Raytheon een raket ontwerpen voor lange afstand die een kernkop kan dragen.

Uiteindelijk zal 1 bedrijf gekozen worden die 1.000 raketten mag produceren (niet allemaal nucleaire raketten). Dit contract krijgt dan een waarde van zo’n $10 miljard.

Tot op heden produceert Boeing de raketten die een kernkop kunnen dragen. Het is dan ook opvallend dat Boeing deze keer de selectie niet haalt.

Trump is trots op het Amerikaanse leger

President Trump was er als de kippen bij om te tweeten dat het Amerikaanse nucleaire arsenaal nu ‘sterker en krachtiger is dan ooit tevoren’. Trump vergeet dan echter dat het nog minstens 10 jaar duurt vooraleer de nieuwe raketten in gebruik genomen kunnen worden.

De toekenning van deze contracten kadert in een 30-jarig programma van de Verenigde Staten om het nucleaire arsenaal aan kernwapens via land, lucht en zee uit te breiden. Dit programma zou in het totaal zo’n $1.000 miljard kosten.

Investeren in aandelen die profiteren van een oorlogssituatie?

In deze TA Special, beschrijven we 7 van dit soort aandelen en kijken we naar sterke kandidaten die goed gepositioneerd zijn om te profiteren van verdere onzekerheid.

Lees HIER de TA Oorlog Special >>

Bron: Bloomberg

Foto: Wikimedia Commons/U.S. Navy photo by Photographer’s Mate 3rd Class Dwain Willis