De Chinese beurs heeft, in tegenstelling tot de Amerikaanse indices, de afgelopen jaren te maken gehad met de nodige volatiliteit. Met name in het jaar 2015 en aan het begin van 2016 waren er grote bewegingen waar te nemen bij de Shanghai index. Een nieuwe grote beweging lijkt nu op komst te zijn.

In het jaar 2015 wist de bekendste Chinese index, de Shanghai index, flink in waarde te stijgen. Maar, aan deze stijging kwam halverwege het jaar een abrupt einde. De zorgen over de groei van de Chinese economie wisten er voor te zorgen dat beleggers massaal naar de nooduitgang liepen. En dat wist te zorgen voor een gigantische daling waardoor de Chinese overheid zich genoodzaakt zag om in te grijpen.

Chinese beurs breekt uit

Inmiddels heeft de Shanghai index weer de wind in de zeilen. Tot nu toe verloopt dit beursjaar uitstekend voor de Chinese index, want de Chinese beurs wist het tot nu toe een stuk beter te doen dan Wall Street.

Daarnaast is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, te zien dat de Shanghai index afgelopen week wist uit te breken. De weerstand die de afgelopen 3 keer wist te zorgen voor een nieuwe correctieve beweging, werd geslecht.

Deze uitbraak maakt de weg vrij voor een nieuwe stijging. Overigens heeft de Shanghai index nog een hele weg te gaan. Want in het jaar 2015 werd er nog een koers bereikt van boven de 5.000. De eerste stappen zijn in ieder geval gezet.