Eergisteren werden de nieuwe iPhones door Tim Cook aan het grote publiek getoond. De CEO van het succesvolle bedrijf wist de harten van de mensen in de zaal te veroveren. Toch lopen de reviews op dit moment behoorlijk uiteen. Er wordt met name gesproken over de prijs van de nieuwe iPhones. Liggen die prijzen zo hoog?

Binnenkort is het mogelijk om de nieuwe iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X te bemachtigen. Volgens nieuwswebsite All About Phones gaat de nieuwe iPhone 8 699 dollar kosten. De iPhone 8 Plus zal een prijskaartje gaan krijgen van 799 dollar en de iPhone X zal richting de 1.000 dollar gaan. Uiteraard is dat een hele smak geld voor een smartphone, maar voor de meeste mensen is dat inmiddels de normaalste zaak van de wereld geworden.

Amerikanen trekken de portemonnee voor een smartphone

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, is te zien dat de gemiddelde besteding aan smartphones onder de Amerikaanse huishoudens de afgelopen jaren flink is gestegen. Wat dat betreft zal er ongetwijfeld ook voldoende draagvlak zijn voor de prijskaartjes van de nieuwe iPhones.

Overigens is het niet vreemd dat mensen steeds meer geld over hebben voor een smartphone. De afgelopen jaren is het gebruik van onze smartphone flink toegenomen en op dit moment kunnen we haast alles regelen met ons mobieltje. En de Apple-liefhebbers zullen zich überhaupt geen zorgen maken over de prijs, want zij willen hoe dan ook het hebbedingetje bemachtigen.