De energiebeleggers onder ons kunnen nog niet spreken van een geslaagd beursjaar. Aan het begin van dit jaar stonden de energieaandelen er behoorlijk goed voor, maar daar is de afgelopen maanden grote veranderingen in gekomen. De meeste aandelen moesten tientallen procenten aan waarde inleveren. Toch is het goed mogelijk dat die zware tijd op dit moment achter de rug ligt.

Chris Kimble, van Kimble Charting, heeft de energiesector onder de loep genomen. Hij heeft er voor gekozen om een van de grootste energie-ETF’s te analyseren; de Equal Weight Energy ETF. Dit mandje aan energieaandelen heeft sinds de start van dit beursjaar al meer dan 20% aan waarde verloren. Toch is deze ETF dicht bij een belangrijke uitbraak.

Is de tijd rijp om te investeren in de energiesector?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de Equal Weight Energy ETF sinds het begin van dit jaar al gevangen zit in een dalend trendkanaal. Uiteraard voorspelt een dergelijk trendkanaal weinig goeds, want zolang we daarbinnen blijven mogen we rekenen op lagere koersen. Maar, zoals op de grafiek te zien is bewegen we op dit moment tegen de weerstandslijn aan. Op het moment dat dit trendkanaal verlaten wordt, ziet de toekomst er ineens compleet anders uit.

Gezien de harde klappen die zijn uitgedeeld binnen de energiesector, kan een belegging in deze sector erg interessant zijn. Gezien de huidige olieprijs bewegen de meeste energieaandelen nog ver onder de niveaus die rechtvaardig zouden zijn.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>